Arkitektutrustning i förgrunden av bilden och ett kontor med människor på möte i bakgrunden.Knowit köpte upp företaget Cybercom redan i maj, nu är det snart dags för dem att flytta ihop. Då blir det Knowit som flyttar till Cybercoms högkvarter, fast några våningar ner i ett ombyggt kontor. Mer Arkitekter är firman som fick uppdraget. Foto: Indypendenz/Shutterstock

Företagsaffärer

Ett halvår efter att affären mellan Knowit och Cybercom blev klar är det nu dags för jättarna att flytta ihop, skriver Computer Sweden. Den nya adressen blir Sveavägen 20, där Cybercom redan huserar i dag.

I maj blev Cybercom uppköpt av Knowit för 2,2 miljarder kronor. Nu, efter ett halvårs förberedelse och väntan, är det dags för företagen att flytta ihop till samma adress. Förberedelserna har bland annat inkluderat ett helt nytt utformat huvudkontor i Stockholm.

Årets hittills största kontorsuthyrning

Företaget Mer Arkitekter fick i uppdrag att utforma det nya kontoret på Sveavägen 20. Här ska nu, förutom de anställda på Cybercom, 3 800 anställda från Knowit få plats. Samtidigt är det endast 800 av de totalt 3 800 anställda från Knowit som är baserade eller som bor i Stockholm. Trots det beskrivs kontorsuthyrningen som den hittills största i år.

– Vi vill skapa en plats där alla medarbetare på Knowit kan känna tillhörighet, en plats där man träffas, samarbetar och jobbar tillsammans, men även kan utföra olika typer av arbetsuppgifter i lugn och ro, säger vd på Mer Arkitekter, Niklas Larsén.

Ytan som byggts om är 4 500 kvadratmeter och sträcker sig över två hela våningsplan, nummer fyra och nummer fem. Cybercom, som hittills bott på sjunde våningen, kommer därför att behöva flytta ner tre våningar. Knowit, som tidigare haft sitt kontor några kvarter bort, kommer att behöva lämna sin gamla lokal på Klarabergsgatan 60.

Hållbarheten är nyckeln

För Mer Arkitekter har hållbarheten stått i fokus. De har därför försökt att hålla nere på själva renoveringen och ombyggnationerna och i stället försökt forma lokalen utifrån dess förutsättningar. Niklas Larsén säger bland  annat att det har varit både en utmaning men också roligt att bygga ett konceptstarkt huvudkontor med så lite renovering som möjligt.

– En rolig utmaning som vi mer än gärna tar oss an, säger Niklas Larsén.

Ombyggnationen kommer att pågå till sommaren 2022.