Därför bör du ha en fickrouter till ditt mobila bredband

Nyheter

Med en fickrouter till ditt mobila bredband kan du se till att familj och vänner kan få ta del av surfen. Den får plats i fickan och har en lång räckvidd. Med en fickrouter blir ditt mobila bredband optimalt inför sommarsemestern.

Köper du ett mobilt bredband får du ofta med ett usb-modem till ditt sim-kort. Perfekt att stoppa in i datorn. Men vill du koppla upp dig mot en extra enhet går du bet. Till många nya datorer fungerar inte ens ett vanligt usb-modem då en del datorer enbart kommer med usb typ-c. Då krävs det att du även har en adapter.

Vid sådana tillfällen kan en fickrouter vara bra att ha. Den är liten och behändig och du kan ha med dig den i stort sett överallt. Du sätter i sim-kortet i routern och slår på. Rätt vad det är så har du ditt egna lilla trådlösa nätverk och kan utnyttja ditt mobila bredband till fullo. Här är fyra anledningar till varför du ska investera i en fickrouter.

1. Lätt att ta med

En fickrouter är som man hör på ordet liten. Den går utan bekymmer att placera i fickan vilket gör det enkelt att ha med den var du än går. Den passar perfekt en varm dag på stranden eller att ha med sig ut till sommarhuset.

2. Använd till flera olika enheter

Du får en möjlighet att använda internet till flera olika enheter samtidigt. Vilket inte är möjligt med ett vanligt usb-modem. En bra modell kan förse en hel familj med internet, kanske inte för att strömma film i toppkvalitet men det mesta andra går bra.

3. Räckvidden kan täcka ett hus

Om du investerar i en fickrouter ska du se till att välja en bra modell. Då kan du nämligen få en räckvidd som täcker ett helt hus.

4. Bättre prestanda än att internetdela i telefonen

I stället för att investera i en fickrouter är det många som kanske hellre använder sig av sin mobiltelefon och internetdelar. På så sätt blir telefonen likt en minirouter. Men prestandan i telefonen är begränsad och endast ett fåtal användare kan koppla upp sig samtidigt. Utöver det blir räckvidden inget vidare. Mobilens antenn är nämligen inte designad för att vara en egen router. Dessutom är ofta datakostnaden högre i telefonen än vad den är till ett abonnemang eller kontantkort för mobilt bredband.