ericssons logga på blå flagga mot blå himmelNu inleder Ericsson och Sinch ett 5G-samarbete. Foto: Paul2015/Shutterstock.com

Samarbeten

Nu inleder teknikgiganten Ericsson ett utökat samarbete med kommunikationsleverantören Sinch. Tanken är att man genom det utökade partnerskapet ska kunna stärka lanseringen av 5G som helhetsprodukt, och erbjuda större möjligheter till regelbunden uppkoppling.

Ericsson, ett av de största bolagen inom telekom, är i full gång med sin lansering av den nya 5G-tekniken. För att kunna erbjuda en ännu starkare helhetsprodukt, har Ericsson slutit ännu ett samarbetsavtal med företaget Sinch som nu blir telekomjättens leverantör av meddelandeteknik. 

Avtalet mellan Ericsson och Sinch grundar sig dock i ett redan befintligt samarbete. Sinch har nämligen tidigare levererat sina tjänster till cirka 20 av de mobiloperatörer som Ericsson haft som kunder genom produkten MiO (Messaging in One). Det skriver Telekom idag. 

Utökar sitt samarbete

Nu utökas alltså företagens samarbete till att även inkludera meddelandetekniker anpassade för 5G. Sinch molnbaserade meddelandetjänst SMSF, specificerad av 3GPP (3rd Generation Partnership Project) blir inom kort en del av Ericssons nät.

– Vi är mycket glada att Sinch och Ericssons partnerskap nu utökas till SMSF för att möta mobiloperatörernas behov av meddelandetjänster inom 5G. Sinch har visat att de kan möta Ericssons höga kvalitetskrav och våra kunders höga förväntningar, säger Ericssons ansvarige för Solution Area Packet Core, Nils Viklund till Telekom idag.

Sakernas internet

Förutom att vara en sms-funktion för ”vanliga” textmeddelanden, kommer SMSF-tjänsten även att kunna fungera som kommunikationslösning. Allt fler av våra tekniska ägodelar kommer i framtiden kräva regelbunden uppkoppling, och Telekom idag menar att just sms är en metod som visat sig användbart inom IoT (sakernas internet).

Viktig del av kärnnätet

Även Sinch är glada över det utökade samarbetet. Anders Olin, som är företagets operativa chef, menar att SMSF-tjänsten kommer att bli en viktig del av 5G-nätet – för operatörer såväl som för kunderna.