Com Hem och Boxer utmanar Apple TV

Publicerad: 2018-04-18

Foto: Pressbild/Com Hem

Com Hem och Boxer ska ge sig på att utmana Apple TV. Med sin tjänst Tv Hub får kunderna tillgång till tusentals appar och de allra populäraste streamingtjänsterna.

Tv Hub är en Android tv-baserad plattform som blir tillgänglig för både Com Hem och Boxers kunder. För Com Hems kunder är tjänsten sedan i torsdags förra veckan tillgänglig medan Boxer-kunderna får vänta till senare under 2018.

Tv Hub lanseras för Com Hem och Boxer-kunder

Med Tv Hub är tanken att användarna enkelt ska kunna växla mellan vanlig tv och on-demand eller streamingtjänster. Bland annat kommer Netflix, som är världens största streamingtjänst, finnas tillgänglig. Utöver det har Tv Hub över 2 000 appar som man kan ladda ned från Google Play.

– Com Hem är en av våra mest långvariga operatörspartners och de har alltid legat i framkant av att integrera streamingtjänster i sitt utbud. Deras nya Tv Hub kommer att göra våra Netflix originals, med hundratals timmar i 4K och snart också i HDR-kvalitet, ännu mer lättillgängliga för svenskarna, säger Maria Ferreras, Vice President Business Development EMEA på Netflix, i ett pressmeddelande.

Com Hem har prisats för designen

Det är Com Hem själva som har designat Tv Hub tillsmanns med bland annat Google. Och någonting har man verkligen lyckats med. Plattformen har nämligen tilldelats det prestigefyllda internationella designpriset Red Dot Award för den kvalitativa produktdesignen.

För att kunna få till en design som uppskattas av användarna har man lyssnat till deras behov. Bland annat har det efterfrågats att just kunna få en blandning av linjärt tv-tittande med on-demand eller streamingtjänster.

Hitta innehåll med röstfunktionen

Med Tv Hubs gigantiska innehåll kan det vara svårt att hitta vad man letar efter. Men med hjälp av en röstfunktion kan användaren enkelt söka efter skådespelare, filmer eller tv-kanaler genom att prata med fjärrkontrollen. Sökträffarna hämtas sedan från alla installerade appar.

Com Hem uppger att listpriset för Tv Hub är 1695 kronor, men man kommer även ha en lanseringskampanj där man kan hyra Tv Hub för en engångskostnad på 500 kronor.

Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@mobiltbredband.se
Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka