Närbild på person som håller mac-dator.I oktober väntas Apple hålla ytterligare ett event, men då med fokus på nya Mac-datorer och Ipads. Foto: Farknot Architect/Shutterstock.com

Lanseringar

Det verkar som att vi kan vänta oss ett Apple-event även i oktober, och då ska tillverkaren enligt uppgift lägga störst fokus på sina nya Mac-datorer och Ipads. Bloomberg-reporten Mark Gurman har via ett nyhetsbrev delat med sig av vad han tror vi kommer kunna få se på oktober-eventet. Det skriver MacWorld.

Apple kommer som bekant hålla ett sedvanligt lanseringsevent nu i början av september där årets Iphone ska presenteras. Men redan i oktober väntas tillverkaren ställa till med ytterligare ett evenemang. Då kommer vi enligt uppgift framför allt introduceras för nya varianter av Mac-datorer och Ipads.

Mark Gurman väntar sig flera nya Mac-modeller

I ett nyhetsbrev har Bloomberg-reporten Mark Gurman delat med sig av det han tror kommer presenteras under Apples oktober-event. På Mac-fronten väntar han sig få se minst ett par av de datorer som tidigare rykten har handlat om, det vill säga nya Mac Mini, Mac Pro samt Macbook Pro 14 och 16 tum. Han nämner dock inget om vilken av dessa modeller han tror kommer ut senare än i oktober.

Oklart vad som händer med Mac Pros grafikkort

Precis som MacWorld påpekar så är Mac Pro den sista befintliga Mac-modellen som säljs med en Intel-processor, och om det nu kommer en ny modell med anpassat kisel så finns det en del för Apple att bevisa. Man kan till exempel fråga sig vad som nu kommer att hända med grafikkorten. En av Mac Pros främsta egenskaper har nämligen varit möjligheten att installera flertalet kraftfulla grafikkort som går att byta ut när nya Mac-modeller lanseras.

Tionde generationens Ipad och nya Ipad Pro

När det gäller Ipad-sortimentet tror Gurman att Apple kommer presentera tionde generationens Ipad, men även nya versioner av Ipad Pro som är utrustad med tillverkarens M2-chip.