Apple imac på skrivbord.En av Apple-produkterna som ska lämna plats åt nya prylar är 27-tumsmodellen av Imac. Foto: Canadapanda/Shutterstock.com

Lanseringar

Inom kort kommer ett par nya Apple-produkter att landa på marknaden, och precis som vanligt passar tillverkaren på att rensa sortimentet från prylar som har några år på nacken. Denna gång är det andra generationens Iphone SE och 27-tumsmmodellen av Imac som åker ut. Det skriver MacWorld.

När nya Apple-produkter är på väg in, är det några äldre produkter som brukar försvinna från butikshyllorna. Och tillverkaren verkar inte vika av från den trenden.

Årets Iphone SE ersätter andra generationens modell

Som du säkert redan har misstänkt så innebär lanseringen av årets Iphone SE att versionen från 2021 säger hejdå. Den nya modellen ligger dock något högre i pris, exakt hur mycket beror dock på vilken minneskonfiguration du väljer. Så vill du hålla kostnaderna nere kan det vara idé att kika efter utförsäljningar av den äldre Iphone SE.

Men det finns ju en anledning till prishöjningen. Iphone SE (2022) är betydligt snabbare än sina föregångare, mycket tack vare A15 Bionic-chipet som även sitter i nya Iphone 13-serien. Nya Iphone SE har även stöd för 5G, och Apple har förbättrat telefonens hållbarhet.

Slutar med 27-tums Imac

Apple har meddelat att de även kommer sluta sälja sin Imac på 27 tum. Är du intresserad av en Intel-baserad Mac (till skillnad från Mac-datorer med Apple-chip) finns med andra ord bara Mac Pro och Mac Mini kvar att tillgå. Men bara ett par månader till, för dessa två kommer också behöva lämna plats åt nya modeller.

Apple uppdaterar tillbehörssortimentet

Det är även några Iphone-skal och armband till Apple Watch som har utgått ur sortimentet. Även i detta fall är syftet att göra plats åt vårnyheterna som är på väg in.