Grå Ipad som ligger med baksidan uppåt på sin kartong.När Apple lanserade åttonde generationen Ipad var det inga större förändringar jämfört med den sjunde generationen. Nu lanserar Apple Ipad 9 och ryktet säger att den är tunnare och har en större skärm. Foto: ridho try syahpitra/Shutterstock.com

Lanseringar

Under hösten kommer Apple lansera både nya telefoner och en ny surfplatta. Fyra nya Iphone-modeller och en ny Ipad som kommer vara både snabbare och tunnare, skriver Mobil.se.

Hösten brukar vara en spännande tid i alla fall om man ser till Apples lanseringar. Under hösten kommer Apple lansera både nya surfplattor och mobiltelefoner. Likt tidigare kommer Apple även i år att lansera sina mobiltelefoner tredje veckan i september. Däremot har vi inte fått någon information om när Apple släpper nionde generationens Ipad. 

Iphone 13

Det har cirkulerat en hel del rykten kring Iphone 13. Nya Iphone 13 kommer att släppas i fyra olika modeller precis som tidigare generation Iphone 12, enligt Mobil.se

Enligt Webush-analytikerna, Daniel Ives, har Apple lagt stort fokus på kamerafunktionen. Alla telefonerna i serien Iphone 13 kommer utrustas med Lidar-sensor för djupmätning. Källor säger att det ser ut som att telefonerna får ett ProRaw-läge för video som har mer avancerade redigeringsmöjligheter. Något som tidigare bara har varit möjligt för stillbilder.

Vidare är det tal om ett lagringsutrymme på 1 TB. Det är dubbelt så mycket som det lagringsutrymme som finns i föregående modell. Andra rykten är att Iphone 13 får en 120 hertz uppdatering i skärmen och aktiv viloskärm, Always on Display, precis som den skärmen som finns på Apple Watch. 

Andra säkrare uppgifter är att Iphone 13 kommer utrustas med A15-chipsetet att de har stöd för 5G.

Nionde generationen Ipad

Under hösten kommer Apple att lansera nionde generationen Ipad. Jämfört med den nuvarande modellen är det inte troligt att det blir några större förändringar. Enligt Bloombergs Apple-expert, Mark Gurman, kommer Apples nya Ipad få en något snabbare processor. Den nionde generationen väntas få chipsetet A13 Bionic.

När det gäller designen och formgivningen är det fortfarande ovisst. Rykten säger att den kommer att bli tunnare än föregångaren och att den kommer att få en något större skärm. Men det är bara rykten än så länge och återstår att se.