Telenor mobilt bredband

Beställ Telenor Kontantkort Billigt
  • 40-200 GB surf ingår varje månad i abonnemanget
  • Täckning som når ca 99,9 % av Sveriges invånare
  • Ger dig surfhastigheter på upp till 40 Mbit/s
Fler val
Sortering

Telenors mobila bredband för privatpersoner

Abonnemang Data Normalhastighet Bindningstid Startavgift Kostnad
Mobilt bredband
40 GB data 10-40 Mbit/s normalhastighet 0 mån bindningstid 0 kr startavgift 249 kr/mån
Mobilt bredband
100 GB data 10-40 Mbit/s normalhastighet 0 mån bindningstid 0 kr startavgift 349 kr/mån
Mobilt bredband
200 GB data 10-40 Mbit/s normalhastighet 0 mån bindningstid 0 kr startavgift 449 kr/mån
Mobilt bredband
Fri data 10-40 Mbit/s normalhastighet 0 mån bindningstid 0 kr startavgift 399 kr/mån
499 kr/mån

Mobilt bredband från Telenor passar dig som gillar fysiska butiker

Hos Telenor finns det bara tre prisnivåer för bredbandsabonnemang. Det är lite smalt, då hoppen mellan dem blir så stora. Eftersom det dessutom är väldigt dyrt att fylla på extra surf är det svårt att anpassa abonnemangen efter dina behov.

Många konkurrenter har bättre erbjudanden för samma månadskostnad, vilket gör Telenors till ett mindre attraktivt val.

En stor fördel hos Telenor är att de inte har någon bindningstid. På så sätt är det lätt att byta om abonnemanget inte skulle falla dig i smaken. 

Däremot måste du betala en anslutningskostnad när du tecknar abonnemanget, vilket är lite märkligt. Hos Telenor kostar det alltså att teckna ett abonnemang i stället för att avsluta det, men i slutändan blir ju kostnaden densamma. 

På kundtjänstfronten ligger Telenor i framkant, men det gör de inte på så hemskt många andra fronter. 

Fördelar

  • Kundtjänsten är öppen länge
  • Utförlig info om installation
  • Ingen bindningstid

Nackdelar

  • Dyra avgifter
  • Anslutningsavgift
  • Smalt utbud

Telenors kontantkort för mobilt bredband är helt okej

När det kommer till kontantkort har Telenor ett hyfsat utbud. De har sex olika prisnivåer som går att ladda på, där Telenor varken utmärker sig som det dyraste eller billigaste alternativet.

Det är dock viktigt att veta att Telenors mobila bredband kontantkort bara fungerar i Sverige.

Att fylla på surfmängden hos Telenor är svårt

Telenor har en tendens att gömma saker på sin hemsida, och ett exempel på det är information om hur man fyller på extra surf. Det är nog lätt att hitta information när man väl är kund, men för den som är ny kan det vara komplicerat.

När du väl hittar prislistan för extra surf till abonnemang ser du att det är väldigt dyrt. Det är ingenting som är unikt för just Telenor, utan alla operatörer har dyra prisplaner för extra surf. Telenor är dock ännu lite dyrare än genomsnittet.

Det är därför bättre att ha några extra GB i sitt abonnemang. Riskerar surfen att ta slut sparar du på det i längden - att skarva med extrasurf blir en riktigt dyr affär.

Dela surf
Spara oanvänd surf
Surfa inom EU

Telenors nät är helt okej och bäst i Sydsverige

En klar nackdel med Telenors nät att det är många som delar. Ju fler som belastar ett nät desto långsammare blir hastigheten. 

Telenor delar sitt nät med Vimla, Lycamobile, Bredbandsbolaget och Comviq. Det innebär både mycket bredbandstrafik och mycket telefoni. Det är en bidragande orsak till att Telenor ligger i botten hastighetsmässigt i våra jämförelser.

Telenor har bäst nät i södra halvan av landet, även om de har arbetat mycket med att bygga ut i norr. Täckningen är allra bäst kring större städer, men är dessvärre inte allt för imponerande däremellan.

Utomlands gäller märkliga regler. Inom EU/EES surfar du precis som vanligt via roaming, utan extra kostnader. Det är inte säkert att du kan använda hela surfpotten, men du är garanterad minst 10 GB per månad. Det finns även ett land utanför EU/EES där surfen fungerar på samma sätt: Thailand.

Ger du dig ut utanför Europa blir situationen en annan. I Bahamas, Etiopien, Georgien, Guam, Isle of Man, Laos, etc. kostar det 199kr/MB. Det blir väldigt dyrt väldigt snabbt, och det kan därför vara bättre att söka upp ett lokalt wifi.

Det finns unika informationsblad för alla länder på deras hemsida, så det är lätt att veta precis vad som gäller på orten som du planerar att besöka.

Mobilnät
Telenor
Normalhastighet
10-40 Mbit/s
Täckning
99,9%

Telenor har bara erbjudanden om mobila bredband för företag

Hos Telenor finns det bara erbjudanden för företag. För övriga målgrupper som studenter eller pensionärer erbjuds inga rabatterade priser.

Prismässigt ligger företagsabonnemanget över vad motsvarande surfmängd kostar för en privatperson. Som mest kostar det en hundralapp mer.

Telenor har dock ett attraktivt erbjudande om samlingslösningar. De erbjuder nämligen många av de tjänster som ett företag behöver, som till exempel abonnemang, telefoner, bredband och iZettle. På så sätt blir det enklare att hitta en helhetslösning, framför allt för mindre företag.

Barn
Senior (+55 år)
Student
Ungdom (18-27 år)

Telenors kundtjänst finns digitalt och i verkligheten

Telenor har satsat hårt på att ha permanent information på sin hemsida. Det finns en hel del frågor och svar-sidor och felsökningsguider, som går att navigera i med en sökfunktion.

Dock saknas möjligheten att själv ställa en fråga, vilket snabbt blir irriterande. Ett kundforum hade varit optimalt för att få svar på en specifik fråga.

Telenor har generösa öppettider för sin telefonväxel – den har öppet elva timmar om dygnet. De flesta andra operatörerna har bara öppet till nio. 

Något man kan kritisera Telenor för är att företagskunder erbjuds en telefonväxel som är öppen dygnet runt, som inte privata kunder har tillgång till. De ger ingen förklaring till varför privata kunder inte har tillgång till kundtjänst dygnet runt.

En klar fördel är dock att Telenor har många fysiska butiker, vilket det är få operatörer som fortfarande har. Det gör att du som kund kan få en mer direkt och personlig support, och att du kan visa problem istället för att förklara dem.

Chat
E-post
Facebook
Telefon

Router ingår inte i Telenors abonnemang

I abonnemangen för mobila bredband ingår ingen hårdvara hos Telenor. Den som behöver kan dock köpa till en router i webbshoppen.

Utbudet är dock lite halvdant. Det finns bara två routrar att välja på, från samma märke. Söker du något mer specifikt, eller om du inte vill ha en router från Huawei, kan det därmed vara bättre att köpa routern i en annan teknikaffär.

Telenors abonnemang fungerar med alla routrar, även om du inte köper den från dem.

Telenor har begränsad information om hur du ställer in ditt mobila bredband

Det finns gott om information för hur routern och abonnemanget ska ställas in. Telenor har till och med specifika guider för den router som du väljer.

Har du en router av ett märke som de inte säljer blir det dock svårare. Den information som behövs, till exempel APN-inställningar, finns av någon anledning bara tillgänglig i företagsportalen. 

Telenor har en bra felsökningsguide och är duktiga på att upplysa om driftstörningar, men övriga inställningar behöver de bli bättre på att förmedla.

Skulle problem uppstå kan det ta lång tid att lösa dem för att informationen inte är tillräckligt lättillgänglig.

Vanliga frågor om Telenor


Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@mobiltbredband.se