Tele2 mobilt bredband

Tele2
  • Upp till 200 GB surf ingår varje månad
  • Täckning som når ca 99% av Sveriges invånare
  • Surfa i hastigheter på upp till 40 Mbit/s
Fler val
Sortering

Tele2s mobila bredband för privatpersoner

Abonnemang Data Normalhastighet Bindningstid Startavgift Kostnad
Bredband 4G
40 GB data 10-40 Mbit/s normalhastighet 0 mån bindningstid 0 kr startavgift 299 kr/mån
Bredband 4G
Senior (+55 år)
40 GB data 10-40 Mbit/s normalhastighet 0 mån bindningstid 0 kr startavgift 239 kr/mån
299 kr/mån
Bredband 4G
100 GB data 10-40 Mbit/s normalhastighet 0 mån bindningstid 0 kr startavgift 399 kr/mån
Bredband 4G
Senior (+55 år)
100 GB data 10-40 Mbit/s normalhastighet 0 mån bindningstid 0 kr startavgift 319 kr/mån
399 kr/mån
Bredband 4G
Fri data 10-40 Mbit/s normalhastighet 0 mån bindningstid 0 kr startavgift 499 kr/mån
Bredband 4G
Senior (+55 år)
Fri data 10-40 Mbit/s normalhastighet 0 mån bindningstid 0 kr startavgift 399 kr/mån
499 kr/mån

Tele2s mobila bredband för företag

Abonnemang Data Bindning Hastighet Startavgift Kostnad
Bredband 4G Företag
Företag
50 GB data 10-40 Mbit/s normalhastighet 24 mån bindningstid 0 kr startavgift 249 kr/mån
Bredband 4G Företag
Företag
50 GB data 10-40 Mbit/s normalhastighet 0 mån bindningstid 0 kr startavgift 299 kr/mån
Bredband 4G Företag
Företag
100 GB data 10-40 Mbit/s normalhastighet 24 mån bindningstid 0 kr startavgift 299 kr/mån
Bredband 4G Företag
Företag
100 GB data 10-40 Mbit/s normalhastighet 0 mån bindningstid 0 kr startavgift 449 kr/mån
Bredband 4G Företag
Företag
500 GB data 10-40 Mbit/s normalhastighet 24 mån bindningstid 0 kr startavgift 599 kr/mån
Bredband 4G Företag
Företag
500 GB data 10-40 Mbit/s normalhastighet 0 mån bindningstid 0 kr startavgift 649 kr/mån
Visa fler prisplaner (3 st)

Mobilt bredband från Tele2 passar dig som söker ett stabilt mobilt bredband

Tele2 är värda ett högt betyg efter vår undersökning. De har många fördelar, få nackdelar och dessutom en överkomlig månadskostnad.

Informationen på hemsidan är lätt att hitta, även för den som inte har allt för stor datorvana. Kundtjänsten är dessutom enkel att nå om det mot förmodan skulle uppstå problem.

Det går att nå kundtjänst genom ett flertal olika kanaler, däribland telefon, chatt och sociala medier. På så sätt garanterar Telia att alla enkelt kan nå dem.

Telia erbjuder flera prisnivåer för både abonnemang och mobilt bredband kontantkort, och den surf som köps till utöver abonnemanget har en generös löptid.

Sammanfattningsvis är mobilt bredband från Tele2 ett bra alternativ för de allra flesta.

Fördelar

  • Lättillgänglig information
  • Brett utbud
  • Bra kundtjänst

Nackdelar

  • Dyrt med extra surf
  • Ingen router ingår

Tele2:s kontantkort för mobilt bredband är generösa

Tele2 erbjuder fyra olika prisnivåer för kontantkort till mobila bredband. 

Mobila bredband med kontantkort säljs på hemsidan under namnet Wifi to Go. De är tillgängliga direkt på sidan för mobila bredband under fliken Wifi to Go.

Den datamängd som fylls på går sedan att använda i 12 månader. Det är mycket längre än hos konkurrenterna, som brukar ha 6 månader som mest. Det är därmed svårt att ladda på för mycket surf på ditt kontantkort hos Tele2.

Billigast att fylla på surfmängden hos Tele2, men fortfarande dyrt

Det är enkelt att tanka på mer surf hos Tele2. Du kan fylla på surfmängden under de egna sidorna på hemsidan och via sms. Den extra surfen är något billigare hos Tele2 än hos konkurrenterna. 

De har ett generöst bäst före-datum på den extra surfen som köps till. Hos de flesta andra operatörer håller surfen som mest i ett halvår. Hos Tele2 får du ett helt år på dig att använda upp den.

Extra surf är dock alltid dyrare per GB än som en del av abonnemanget. Tar surfen ofta slut är det alltså billigare att uppgradera till ett större abonnemang än att skarva med extrasurf varje månad.

Dela surf
Spara oanvänd surf
Surfa inom EU

Tele2 har ett eget nät som täcker 99,9 procent av Sverige

Till skillnad från många av konkurrenterna har Tele2 ett eget nät. Även om täckningen i nätet är väldigt bra är det dock inte riktigt i nivå med de allra skarpaste konkurrenterna.

Tele2 uppger själva på sin hemsida att de de täcker 99,9 procent av svenska befolkningen. Tänk dock på att många saker påverkar täckningen, och det är inte säkert att alla kunder får 4G. Det kan därför vara smart att kolla hur täckningen ser ut hos just dig på deras täckningskarta.

Vill du surfa utomlands gör du det gratis i EU/ESS, precis som i Sverige. Utanför Europa blir det dock väldigt dyrt. Informationen om roaming-kostnaderna är bra, men i den billigaste av de tre zonerna kostar 1 GB 279 kronor.

Tillsammans med Telenor har Tele2 skrivit avtal för de första rikstäckande 5G-näten. Förhoppningen är att 5G-nätet ska lanseras år 2020.

Mobilnät
Tele2
Normalhastighet
10-40 Mbit/s
Täckning
99.9%

Tele2 har erbjudanden för såväl studenter som företag

Tele2 är den enda operatör som vi har undersökt som har ett studenterbjudande på mobilt bredband. Man kan som student få samtliga bredbandsabonnemang till ett permanent rabatterat pris.

Det erbjuds även specifika företagsabonnemang för mobila bredband. De är dels billigare, men gör det också möjligt att köpa större datamängder än det går att göra som privatperson.

För företag erbjuds även rådgivning för frågor om telekom. 

Barn
Senior (+55 år)
Student
Ungdom (18-27 år)

Tele2:s kundtjänst är lättillgänglig

Tele2:s kundtjänst är bland de bästa i branschen. De är tillgängliga via en egen chatt och via Facebook Messenger elva respektive tolv timmar om dygnet. Man kan även mejla om man inte behöver svar direkt.

Det är även lätt att nå Tele2 per telefon. Det finns flera telefonnummer som betjänas elva timmar om dygnet. Dessutom kan den som vill lämna sitt telefonnummer och bli uppringd och på så sätt slippa telefonkön.

Dessvärre har Tele2 inte så mycket statisk information på hemsidan. Många av konkurrenterna har någon form av frågor och svar-sida, så att kunderna själva kan söka svar på en vanlig fråga. Det finns inte heller något kundforum.

Det är något av ett lyxproblem att operatören bara erbjuder personlig service, men det kan vara tidsödande att alltid behöva kontakta kundtjänsten när det uppstår problem.

Chat
E-post
Facebook
Telefon

Router ingår inte i Tele2:s abonnemang, men kan köpas till

Det ingår ingen router i de mobila bredbanden från Tele2, men man kan enkelt köpa till routrar på hemsidan. Det är snarare en fördel att det inte ingår någon router, då slipper man krångel om man redan har den nödvändiga hårdvaran.

Operatören säljer också stationära och trådlösa routrar, och USB-modem för den som föredrar det. Välj den router eller USB-modem som passar ditt internetanvändande.

Mobila bredband kan även delas via en surfplatta, som också säljs på hemsidan.

Tele2 är väldigt tydliga med instruktioner för hur abonnemangen aktiveras, något som är utmärkande för operatören. På samma sida vägleder de kunden genom precis vad som behöver göras.

Tele2 har utförlig information om hur du ställer in ditt mobila bredband

Kundtjänsten är väldigt lätt att nå,  så om det skulle uppstå problem behöver du inte vänta länge på en lösning. Vill du säga upp abonnemanget gör du även det per telefon, så du vet att allting går rätt till när det avslutas.

På hemsidan finns det specifika installationsguider för varje modem eller router som de säljer. Det är båda ovanligt och riktigt praktiskt.

Kartan över aktuella driftstörningar gör det enkelt att hitta pågående problem. De ger även en prognos om när det hoppas vara löst, samt vad orsaken till felet är.

Vanliga frågor om Tele2


Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@mobiltbredband.se