Halebops mobila bredband passar dig med höga krav men låg budget

Den som vill ha mobilt bredband från Halebop behöver inte fundera länge. Det finns nämligen bara ett alternativ om du vill teckna abonnemang. Det kan därför vara bättre att välja kontantkort för den som behöver en mer flexibel datamängd. För kontantkort är alternativen betydligt fler.

Jämfört med konkurrenterna får du mycket surf för pengarna med ett Halebop-abonnemang. För samma pris får du 10 GB mer datamängd hos Halebop än hos konkurrenterna. Halebops nät erbjuder dessutom högre hastighet.

Även om Halebop dominerar prismässigt kan de behöva arbeta med sin information. På deras hemsida går det inte att hitta något alls om de inställningar som behövs för att ett mobilt bredband ska fungera. Det är ganska svårt att hitta information om mobila bredband överhuvudtaget – det hanteras snarare som en eftertanke.

Halebop skulle också behöva förbättra sin kundtjänst. Öppettiderna sträcker sig inte längre än normala kontorstider, och då har de flesta inte möjlighet att chatta med kundtjänst. De saknar dessutom ett telefonnummer, vilket snabbt blir jobbigt för den som helst vill ha direkta svar och muntlig kontakt.

Det billiga priset kommer på bekostnad av en begränsad kundtjänst. Den som är tekniskt självgående kan därmed spara en hel del på ett abonnemang hos Halebop. Behöver du ofta teknisk hjälp bör du nog däremot välja någon annan operatör.

Fördelar

 • Bra täckning
 • Billigt alternativ
 • Ingen uppsägningstid

Nackdelar

 • Dyrt att fylla på surf
 • Ont om information
 • Bara två kontaktvägar

Halebops kontantkort för mobilt bredband är välutvecklat

Halebop har ett brett utbud av kontantkort för mobila bredband med många alternativ. Mobila bredband finns som en egen kategori i huvudmenyn, så det är lätt att hitta. 

De har fyra olika prisnivåer för extra surf, som du enkelt kan fylla på per sms. Du kan även gå in på dina sidor eller använda deras app om du föredrar det. Den surf som köps på det här sättet finns kvar i sex månader från att den köps.

Vill du ha ett mer automatiskt upplägg kan du istället köpa periodkort för exempelvis ett år. Kontantkortet fylls då automatiskt på med en viss datamängd varje månad.

Det är betydligt enklare och mer flexibelt att använda kontantkort hos Halebop än vad det är hos konkurrenterna. Även prisnivån ligger strax under medel.

Att fylla på surf hos Halebop är smidigt men dyrt

För att fylla på surfpotten för ditt mobila bredband kan du antingen gå in på dina sidor på Halebops hemsida eller SMS:a dem. Om du använder SIM-kortet i en enhet som inte kan skicka SMS, exempelvis en surfplatta, är det bara att flytta över SIM-kortet till exempelvis din mobil, och sedan byta tillbaka.

Kostnaderna för att tanka surf är dock inte lika mycket av en solskenshistoria. Att fylla på 5 ynka GB kostar lika mycket som ett helt nytt abonnemang, och ett abonnemang ger dig fem gånger så mycket surf. Till Halebops försvar är det fortfarande billigare än hos många konkurrenter, men i förhållande till operatörens övriga prissättning står det ut som dyrt.

Den surf du inte har använt sparas dock. I Halebop Rollover kan du spara lika mycket surf som du betalar för varje månad genom ditt abonnemang.

 • Dela surf
 • Spara oanvänd surf
 • Surfa inom EU

Halebop har samma nät som Telia och täcker hela Sverige

Telia har det bästa nätet i Sverige, och det har även Halebop eftersom de delar på det. Framför allt för den som gillar att röra på sig mycket är ett nät som Halebops ovärderligt.

Nätet är prisbelönt som det bästa och snabbaste i landet, enligt undersökningar gjorda av P3. Det har stöd för både 3G och 4G, och även det nyare 4G+. 

Som man kan se på Halebops täckningskarta är nätet starkast i tätorterna, men inte heller på landsbygden är det många kala fläckar.

Inom EU och ESS kan du surfa med mobilt bredband från Halebop som hemma. Den surfpott som ingår i abonnemanget fungerar lika bra vid roaming, upp till en viss gräns (10 GB). Du kan surfa även utanför Europa, men det är inget som ingår i månadsplanen och priserna drar snabbt iväg.

 • Mobilnät Telia
 • Täckning 99,9%%
 • Normalhastighet 10-60 Mbit/s

Halebop saknar särskilda erbjudanden för mobilt bredband

Halebop har bara ett abonnemang och en prisnivå.  

Grupper som vanligtvis kan hitta rabatterade priser, som studenter eller pensionärer, kommer inte att hitta något nedsatt pris för mobila bredband hos Halebop.

Inte heller för företag finns det några specialerbjudanden. Halebop tycks snarare rikta in sig på att pressa priserna generellt, istället för att erbjuda specifika målgrupper rabatterade mobila bredband. 

 • Senior (+55 år)
 • Student

Halebops kundtjänst kan förbättras

Kundtjänsten är en av de delar som kan kritiseras. Till att börja med finns det inget telefonnummer, vilket innebär att all kommunikation sker i skrift.

Den målgrupp som Halebop främst tycks rikta in sig på är ungdomar, eftersom kundtjänsten bara finns i chatt- eller mejlform. Det kanske fungerar bra för dem som är bekväma med teknik, men övriga kunder lär snabbt bli frustrerade.

Kundtjänsten är bara öppen under kontorstider, vilket kan vara ett problem. Den som har ett konventionellt jobb kommer därmed behöva räkna med att det tar en vecka att lösa problem om mer än fem informationsutbyten krävs mellan kunden och kundtjänst.

Utöver de direkta kontaktvägarna erbjuder kundtjänsten även stöd via sociala medier. De finns på Facebook, Instagram, Twitter och Youtube.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Router ingår inte hos Halebop, men kan köpas till

Det finns ingen kategori för routrar eller modem på Halebops hemsida, varken i webbutiken eller på sidan för mobilt bredband. De verkar dock sälja dem, eftersom det finns en från Netgear som man kan beställa på deras hemsida.

Att de ens säljer en router verkar nästan som ett misstag. Den ligger i kategorin för mobiltelefoner, men det finns ingen företagskategori för NetGear. Det går inte heller att söka på den i webbutiken.

Det är också väldigt otydligt vilka inställningar som ska göras. Det finns inga instruktioner i deras avdelning för frågor och svar, och det finns inte heller någon information om det när man läser om abonnemanget för mobilt bredband.

Halebop har ingen information om hur du ställer in ditt mobila bredband

Mobilt bredband verkar inte vara Halebops huvudfokus. Vill du ha vägledning får du i så fall kontakta kundtjänst under deras något snäva arbetstider.

Det finns inga sidor på Halebops hemsida som förklarar vilka APN-inställningar som krävs, vilket är mycket viktigt för att ett mobilt bredband ska fungera. Det finns inte heller några ledtrådar om vilka lösenord eller tillbehör som krävs, vilket också blir väldigt förvirrande för en bredbandsnybörjare.

Det går alltså inte att hitta någon information om hur ett mobilt bredband ska ställas in på deras hemsida. Det finns ingen relevant frågor och svar-sida, kundforum eller liknande.

Operatören visar dock framfötterna när det kommer till att rapportera driftstörningar. De markerar var aktuella driftstörningar finns på en karta, och när de beräknas bli lösta. 

Vanliga frågor om Halebop

Vilken hastighet har Halebops mobila bredband?

Halebops mobila bredband har i normala fall en hastighet mellan 10-60 Mbit/s.

Ingår router med mobilt bredband från Halebop?

Nej det ingår ingen router vid köp av mobilt bredband. Det kan däremot läggas till i beställningen.

Hur köper jag extra datakort hos Halebop?

Om du är ny kund hos Halebop och vill lägga till ett extra datakort, Halebop kallar det surf-simkort, gör du detta samtidigt som du beställer abonnemang. Är du redan kund kan du kontakta Halebops support eller besöka en fysisk Teliabutik och beställa ett extra surf-simkort.

Kan man använda Halebops bredband utomlands?

Ja, du kan använda ditt mobila bredband som vanligt inom EU/ESS. Du kan använda det mobila bredbandet även utanför Europa, men då täcks det inte längre av ditt abonnemang och kan snabbt bli dyrt.

Vilken router kan man använda med Halebop mobilt bredband?

De flesta routrar för mobilt bredband ska vara kompatibla med Halebops mobila bredband. Är du osäker kan du antingen beställa din router direkt från Halebop, eller kontrollera kompatibiliteten i butiken i förväg

Alexandra Stenvall
Alexandra Stenvall Skribent alexandra.stenvall@mobiltbredband.se