Ska jag välja kontantkort eller abonnemang för mobilt bredband?

Om du ska välja mobilt bredband med abonnemang eller kontantkort beror på dina surfvanor och hur du vill använda ditt mobila bredband. Dagens operatörer erbjuder så pass mycket surf till mobilt bredband att du skulle kunna använda det på samma sätt som ett fast bredband. Fördelen med mobilt bredband är att du kan ta med dig uppkopplingen vart du vill. Ett mobilt bredband med abonnemang kan vara ett bra alternativ om du vet att du kommer använda det varje månad och om du surfar mycket eftersom mobilt bredband med abonnemang oftast finns med större mängd surf. Med mobilt bredband kontant kan du välja när du ska använda ditt mobila bredband vilket är ett bättre val om du vill använda ditt mobila bredband i perioder.

Välj abonnemang om du surfar mycket

I vissa fall kan mobilt bredband med abonnemang erbjuda större datamängd än mobilt bredband kontant. Det kan vara ett bättre alternativ om du surfar mycket och vet att du kommer använda det mobila bredbandet varje månad. Många operatörer erbjuder även billigare modem/routrar om du köper en samtidigt som du tecknar ett abonnemang. De flesta abonnemang för mobilt bredband har en viss bindningstid vilket innebär att du är bunden att betala för abonnemanget varje månad oavsett om du använder det eller ej. Hur mycket surf som ingår och vilken bindningstid det är varierar beroende på vilken operatör du väljer. Innan du köper ett mobilt bredband med abonnemang bör du därför jämföra mobilt bredband för att hitta det bästa alternativet för dig.

Välj kontantkort om du vill surfa då och då

Med mobilt bredband kontant laddar du på en viss mängd surf på ditt kontantkort som du sedan kan förbruka under en viss period. När den datamängden är slut väljer du själv om du vill ladda på ny surf. Mobilt bredband kontant är ett bra alternativ om du är osäker på att du kommer använda ditt mobila bredband varje månad.

Tänk på! Ett mobilt bredband kontant har ingen bindningstid så du kan själv välja när du vill använda/sluta använda det.

Mobilt bredband kan fungera som ett komplement till fast bredband när du exempelvis är på semester inom Sverige. Idag finns det flera olika modem/routrar som underlättar användningen av mobilt bredband kontant. Exempelvis finns det batteridrivna routrar som du kan ta med dig och även speciella routrar som är anpassade till användning i bilen.

Jämför alla mobila bredband

Filip Svensson
Filip Svensson Skribent filip.svensson@mobiltbredband.se