Vilket mobilt bredband har bäst täckning?

Vilket mobilt bredband som har bäst täckning beror på var du har tänkt surfa någonstans. Du tar reda på hur bra täckningen är genom att ta hjälp av operatörernas täckningskartor. Men att täckningskartorna visar på bra täckning är ingen garanti för att det är bra täckning just där du bor. Skog, väggar och dörrar är exempel på sådant som kan försämra radiosignalernas framkomlighet och därmed även täckningen.

Täckningskartorna visar vilken operatör som har bäst täckning

Titta på operatörernas täckningskartor och se hur bra täckning du kan få. Täckningskartorna hittar du på operatörernas hemsidor.

Operatörerna erbjuder idag olika bra täckning på olika platser i landet. Bara för att du har bra täckning med ditt mobila bredband på en plats i landet betyder inte det att täckningen är lika bra överallt.

Se därför till att du skaffar ett mobilt bredband hos en operatör med bra täckning där du tänker använda det som mest.

Föremål och natur kan påverka täckningen på ditt mobila bredband

Det finns mycket som påverkar täckningen för ditt mobila bredband. Operatörernas täckningskartor garanterar inte bra täckning på enskilda platser. De ska endast ses som vägledning.

Väggar, fönster, dörrar och kuperad terräng är exempel på sådant som kan försämra radiosignalernas framkomlighet. Detsamma gäller om det är många som surfar mot samma mobilmast samtidigt.

Tips! Upplever du svag täckning kan du förbättra den genom att köpa till en extern antenn.