Vilket mobilt bredband är bäst i test?

Vilket mobilt bredband som är bäst i test beror på vilket test du tar del av. En del mobila bredband är bäst för vissa personer medan ett annat mobilt bredband är bäst för någon annan. Enligt Test.se har Tele2 Sveriges bästa mobila bredband, men enligt Smarto är Tele2 bara bäst för personer som bor i större städer. Smarto tycker exempelvis att Telenor är bäst för familjen.

Test.se rekommenderar Tele2:s mobila bredband

Sajten Test.se har testat alla stora operatörer och deras mobila bredband. Utifrån testresultaten rekommenderar de Tele2:s mobila bredband. De lyfter fram den slopade bindningstiden och det faktum att kunderna själva får påverka sitt innehåll och därmed prisnivån. Tele2 har nämligen ett fåtal mobila bredband med en på förhand bestämd datamängd.

Utöver det erbjuder de något som kallas för Wifi To Go, vilket är ett kontantkort där du som användare själv fyller på den datamängd du vill ha. Datamängden är dessutom giltig i hela 12 månader.

Test.se tycker även att det är bra att kunderna kan testa täckningen i Tele2:s nät under en månads tid. Är man inte nöjd efter det river operatören fakturan.

Det är inte bara Test.se som har berömt Tele2:s mobila bredband. Vid tre tillfällen tidigare har även PC för Alla hyllat Tele2:s mobila bredband och prisat det som det bästa i Sverige.

Smarto tycker också Tele2:s mobila bredband håller hög kvalitet

Även Smarto tycker om Tele2:s mobila bredband. De menar att det mobila bredbandet är bäst för dig som bor i en större stad. Smarto menar att täckningen är mycket bra i större tätorter och det är även där hastigheten är optimal. Smarto tycker även att Tele2 har mycket prisvärda mobila bredband jämfört med likvärdiga abonnemang hos konkurrenterna.

Telias mobila bredband har bäst täckning

För dig som bor norrut eller ute på landsbygden rekommenderar Smarto Telia. Det är nämligen Telia som har bäst täckning av alla operatörer som erbjuder mobilt bredband. Telia når ut till dig som bor i de allra nordligaste delarna av landet.

Tänk på! Även om Telia har bäst täckning sett över hela landet kan det skilja sig lokalt. Titta därför på operatörernas täckningskartor för att se vilken operatör som har bäst täckning där du bor.

Telenors mobila bredband rekommenderas för resenären

Telenors mobila bredband skiljer sig från många av konkurrenterna på så sätt att du kan använda det utomlands. Men det är inte bara inom EU och EES du kan använda det. Telenors mobila bredband fungerar nämligen även i Thailand, Myanmar (Burma) och Malaysia. Av den anledningen väljer PC för alla att rekommendera Telenors mobila bredband för resenären.

Smarto lyfter också fram Telenor, men inte som den operatör med bäst mobilt bredband för resenären. I stället tycker Smarto att Telenors mobila bredband passar bra för familjen. Det som familjerna tycks uppskatta är möjligheten att dela surfen mellan familjemedlemmarna. Även komboalternativet där kunden kan slå ihop sitt mobilabonnemang och mobila bredband tycks uppskattas av många eftersom det gör det lättare att få koll på sina kostnader.


Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@mobiltbredband.se