Tre mobilt bredband

Beställ Tre Kontantkort Gratis
  • Möjlighet att välja obegränsad surf
  • Täckning som når 98.5 % av Sveriges invånare
  • Surfa i hastigheter på upp till 64 Mbit/s
Fler val
Sortering

Tres mobila bredband för privatpersoner

Abonnemang Data Normalhastighet Bindningstid Startavgift Kostnad
3Bredband
15 GB data 10-56 Mbit/s normalhastighet 0 mån bindningstid 0 kr startavgift 149 kr/mån
3Bredband
50 GB data 10-56 Mbit/s normalhastighet 0 mån bindningstid 0 kr startavgift 249 kr/mån
3Bredband
Fri data 10-56 Mbit/s normalhastighet 0 mån bindningstid 0 kr startavgift 399 kr/mån

Tres mobila bredband för företag

Abonnemang Data Bindning Hastighet Startavgift Kostnad
3Bredband
Företag
15 GB data 10-56 Mbit/s normalhastighet 0 mån bindningstid 0 kr startavgift 149 kr/mån
3Bredband
Företag
Fri data 10-56 Mbit/s normalhastighet 0 mån bindningstid 0 kr startavgift 249 kr/mån

Mobilt bredband från Tre passar dig som bor i södra Sverige

Tre har ett attraktivt erbjudande för både abonnemang och kontantkort när det kommer till mobila bredband. Nyckeln är dock att du bara bor och vistas i södra Sverige.

Nätet täcker bra söder om Stockholm men täcker enbart större orter norr om huvudstaden. Att hitta 4G-täckning är i större delen av landet en skattjakt. Operatören passar därför inte särskilt bra för den som reser mycket.

Det är lätt att hitta på hemsidan, och appen som finns gör det smidigt att fylla på surf och hålla koll på abonnemang. Användarupplevelsen förbättras ytterligare av att kundtjänsten är utförlig och enkel att nå.

Generellt är Tre ett bra alternativ för mobilt bredband, men har du tänkt resa mycket är det inte det mest stabila alternativet. De är dock väldigt prisvärda för den som trivs bäst hemma.

Fördelar

  • Smidig app
  • Generös kundtjänst
  • Enkel hemsida

Nackdelar

  • Glest nät
  • Dyrt med extra surf
  • Märkligt system för kontantkort

Tres kontantkort för mobilt bredband är flexibelt

För mobilt bredband med kontantkort finns det väldigt många olika prisnivåer, vilket gör det lätt för alla att hitta rätt prisnivå. Det finns åtta alternativ, där kostnaden och hållbarheten varierar beroende på surfpotten du väljer.

Hos Tre går surfen ut snabbare än den gör hos många andra. När du tankar på det största surfpaket de erbjuder försvinner all surf efter tre månader, oavsett om den är använd eller inte.

De har dock ett unikt erbjudande om att surfen sparas om du fyller på surf innan hållbarhetstiden har gått ut. Det innebär att det är bättre att fylla på mindre summor oftare än en klumpsumma en gång. På så sätt slipper du att surfpotten nollställs.

Surfen kan fyllas på i appen 3Fyll på och på hemsidan. I appen kan du även se hur mycket surf du har kvar och hur länge den håller.

Flera sätt att fylla på surfmängden hos Tre

Det är väldigt smidigt att fylla på surfmängden hos Tre eftersom det finns många sätt att göra det på. Dels går det att göra direkt via hemsidan via Swish, betalkort eller internetbank. Föredrar du det går det fortfarande att köpa värdebevis i butik, vilket inte är möjligt hos särskilt många operatörer.

Att det är smidigt betyder dock inte att det är värt det. Extrasurfen hos Tre är dyrare än hos konkurrenterna, trots att konkurrenterna redan har väldigt höga priser.

Dela surf
Spara oanvänd surf
Surfa inom EU

Tres nät är glest i norra Sverige

Hos vissa operatörer är ett eget nät en fördel. Så är inte fallet med Tre - den täckning de erbjuder motsvarar inte deras storlek. De täcker inte ens hela landet med 3G.

Som man kan se på täckningskartan täcker de egentligen bara en tredjedel av Sverige. De har förvisso väldigt bra täckning där den väl finns. Att ha snabbt nät i Skåne hjälper dock inte den som är på skidsemester i fjällen. Har du tänkt resa med ditt mobila bredband får du därför hålla dig söder om Stockholm.

Det finns en specifik sida för driftstörningar på hemsidan, vilket är bra. Där finns även information om kommande projekt och varningar angående bedrägeriförsök.

Skulle du vistas utomlands surfar du som vanligt inom EU/EES. Du kan då använda all surf som du vanligtvis kan använda i Sverige.

Det saknas information om vad det kostar att surfa utanför Europa, men i samtliga abonnemang finns en spärr. Det innebär att om roamingen kommer upp i en kostnad över 525 kronor på en månad stängs den av automatiskt.

Mobilnät
Tre
Normalhastighet
10-56 Mbit/s
Täckning
99 %

Tre erbjuder ingen rabatt för studenter, pensionärer eller företag

För studenter finns det inga specialerbjudanden att ta del av med mobila bredband. Detsamma gäller för seniorer och pensionärer – det kostar lika mycket för alla privatpersoner hos Tre.

De erbjuder specifika abonnemang för företag, men det är knappast ett erbjudande. För samma mängd pengar får du hälften så mycket surf som företagskund.

När det kommer till erbjudanden ligger Tre inte på första plats efter våra bedömningar.

Barn
Senior (+55 år)
Student
Ungdom (18-27 år)

Tres kundtjänst är välutvecklad och smidig

Kundtjänst är ett område där Tre har ansträngt sig. Telefonväxeln är öppen tolv timmar per dygn under vardagar, och nästan lika länge på helger. Den som vill nå Tre behöver inte anstränga sig allt för mycket.

Utöver telefonnumret finns även en mejladress, sociala medier och ett kundforum. I kundforumet svarar kundtjänst på frågor som fler kan tänkas ha. Både där och på Twitter är de snabba på att svara på frågor. 

Hemsidan är väldigt enkel att använda, och trots att det inte finns någon sökfunktion är det aldrig svårt att hitta informationen man söker.

Det enda man kan tänkas sakna hos Tre är en chatt för ännu snabbare hjälp. Med tanke på alla andra kanaler är det dock inget stort behov. 

Chat
E-post
Facebook
Telefon

Router ingår inte i Tres abonnemang men köps lätt till

Hos Tre ingår det inte någon router automatiskt. Det är dock svårt att missa. När abonnemanget tecknas dyker alternativet att köpa en router upp.

De erbjuder ett ovanligt stort utbud av routrar, och några med speciella syften. De har exempelvis en utomhusrouter i sin webbshop, och även alternativ för mobila routrar.

Tre har utförlig information om hur du ställer in ditt mobila bredband

De instruktioner som Tre ger sina kunder om installation av mobila bredband är bland de bästa. 

De har inte bara en välutvecklad kundtjänst och ett kundforum. Det finns dessutom en felsökningsguide där de vanligaste problemen förklaras och blir lösta. Det finns installationsguider för alla routrar som de säljer i sin webbshop, och tillverkarnas egna instruktioner ligger som pdf:er.

På hemsidan hittar man även information om driftstörningar och instruktioner för att hantera eventuella problem som uppstår lokalt. Den som får problem med ett mobilt bredband från Tre har det inte länge.

Vanliga frågor om Tre


Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@mobiltbredband.se