A3s mobila bredband passar dig som vill ha snabbt uppkoppling

A3 säger själva att trygghet och säkerhet på nätet är en av deras största frågor, och erbjuder därför alla kunder tjänsten ID-bevakning med skydd mot ID-kapning helt gratis.

Hos A3 är det lätt att komma i kontakt med kundtjänst och du når dem via chatt, e-post och telefon. Chatten har öppet alla dagar i veckan. Dygnet runt kan du hantera dina abonnemang via Mina Sidor. Kunderna verkar att trivas riktigt bra också – det kan man läsa om på omdömessidan Trustpilot.

A3:s mobila bredband erbjuder tre olika surfmängder som främst passar medel- och storsurfaren. Det största surfpaketet räcker för de allra flesta, oavsett hur deras internetanvändning ser ut. Nackdelen med de relativt få surfnivåerna är att det kan vara svårt att hitta ett mobilt bredband som verkligen passar dig.

A3 använder sig av Telenors nät. Täckningen är bra i stora delar av landet, och det snabba 4G-nätet finns i både städer samt på landsbygd. För att vara på den säkra sidan bör du emellertid ta en titt på A3s täckningskarta för att se hur bra täckningen är hos dig.

Rent prismässigt är A3:s mobila bredband jämförbara med många konkurrenter. Prisnivån skiljer sig inte nämnvärt. Men A3 har inte heller de allra billigaste mobila bredbanden.

Fördelar

 • Erbjuder höga surfnivåer
 • Enkelt att ladda på extra surf

Nackdelar

 • Inte så många surfnivåer att välja mellan

A3 erbjuder inte kontantkort till mobilt bredband

Den som är ute efter ett kontantkort till sitt mobila bredband får vända sig till en annan operatör. Det är nämligen ingenting A3 erbjuder. A3 har i stället valt att satsa helt och hållet på sina mobila bredbandsabonnemang.

Ett kontantkort hade varit önskvärt, det finns trots allt flera mobiloperatörer med både abonnemang och kontantkort till sina mobila bredband.

Hos A3 kan du enkelt fylla på extra surf via Mina sidor

Skulle surfen på ditt mobila bredband ta slut kan du enkelt fylla på mer surf. Det gör du genom att logga in på Mina sidor på A3:s hemsida. Välj hur mycket surf du vill ha så fylls ditt abonnemang med den datavolymen.

Tips! A3 har även en app du kan ladda ned. Därifrån kan du ladda på mer surf, kontakta kundtjänsten och mycket mer.

Den surf du laddar på kan du sedan använda fram till närmaste månadsskifte. Det är däremot inte möjligt att spara någon surf, varken från din ordinarie datamängd eller extra surf som du laddar på.

Hur mycket det kostar att ladda mer surf beror på hur mycket du vill ha. I förhållande till andra operatörer är priset dock ganska högt. Särskilt med tanke på att den extra surfen nollställs vid månadsskiftet. Logga in på Mina sidor för att se vad surfen skulle kosta dig.

 • Dela surf
 • Spara oanvänd surf
 • Surfa inom EU

A3:s mobilnät är snabbt och täcker stora delar av Sverige

A3 använder sig av Telenors mobilnät som erbjuder bra täckning i hela Sverige. Mobilnätet kan helt klart mäta sig med många andra operatörer och deras mobilnät. Det som sticker ut med A3:s nät är framför allt det snabba 4G-nätet som är bra över stora delar av landet. Däremot är 3G-nätet inte lika utbrett.

Om det är någonstans A3:s mobilnät inte riktigt täcker är det på landsbygden, och framför allt i norra Sverige. Innan du tecknar ett mobilt bredband hos A3 kan det vara bra att titta på deras täckningskarta för att få en bild av hur bra täckningen är där du bor.

 • Mobilnät Telenor
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10-40 Mbit/s

A3 saknar erbjudanden för studenter och pensionärer på mobilt bredband

En del mobiloperatörer har olika erbjudanden på mobilt bredband för olika målgrupper. Vanligast är erbjudanden mobilt bredband för studenter och pensionärer. Något sådant erbjuder dock inte A3. De har bara ett vanligt mobilt bredband som gäller för alla kunder.

A3 erbjuder mobilt bredband för företag

A3 kan däremot erbjuda mobilt bredband för företag. Det finns totalt tre surfnivåer att välja mellan. Surfnivåerna är från lågt till högt vilket gör det lättare för dig att hitta ett som passar din verksamhet.

Rent prismässigt ligger A3:s mobila bredband för företag högre än många andra konkurrenter. Här finns det helt klart rum för förbättring. I jämförelse med den billigaste operatören kan priserna skilja sig med drygt 100 kronor i månaden.

 • Senior (+55 år)
 • Student

A3:s kundtjänst har flera kontaktvägar med generösa öppettider

A3 har en bra kundtjänst som kan mäta sig med många konkurrenters. Vid eventuella problem med ditt mobila bredband finns det en telefontjänst du kan kontakta, och du kan även chatta och mejla med A3.

Du kan kontakta supporten från morgon till kväll på vardagar och chatten håller även öppet på helger. Det är helt klart generösa öppettider i jämförelse med andra konkurrenter.

A3-kunder är riktigt nöjda enligt omdömessidan Trustpilot

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Router med inbyggt modem ingår i A3:s abonnemang när du binder dig till operatören

När du skaffar ett mobilt bredband hos A3 och väljer en bindningstid på 24 månader ingår en router. Routern har ett inbyggt modem och du behöver bara koppla in ditt sim-kort för att börja surfa.

Om du inte väljer att binda ditt mobila bredband till A3 ingår inte någon router. I stället får du bara hem ett sim-kort som du kan stoppa i din surfplatta för att börja surfa. Vill du dela med dig av surfen får du själv köpa en router och ett modem i efterhand.

A3 har bra info om hur du ställer in ditt mobila bredband

Om du har problem att ställa in ditt mobila bredband kan du få svar på dina frågor på A3:s hemsida. På frågor och svar-sidan kan du enkelt hitta den information du söker, exempelvis vilka APN-inställningar du behöver. Det är information som kan vara bra att ha om du använder dig av egen utrustning.

På frågor och svar-sidan får du även andra tips som hjälper dig att komma igång med ditt mobila bredband.

Skulle du trots informationen på hemsidan ha problem med att starta ditt mobila bredband erbjuder A3 teknikerbesök. Då kan du få hjälp med alla inställningar som krävs för att komma igång med surfandet.

På A3:s hemsida kan du även ta del av aktuella och planerade driftstörningar som kan påverka ditt mobila bredband. Genom att ta del av den informationen kan du få veta vad eventuella problem beror på och när A3 beräknas ha åtgärdat dem.

Tips! Du har rätt att använda rutavdrag på kostnaden för teknikerbesöket.

Vanliga frågor om A3

Vilken hastighet har A3:s mobila bredband?

A3:s mobila bredband har en normalhastighet på 10–40 Mbit/s.

Ingår router med mobilt bredband från A3?

Om du köper A3:s mobila bredband med bindningstid på 24 månader ingår det en trådlös router.

Hur köper jag extra datakort hos A3?

A3 erbjuder inga extra datakort. Om du vill dela surfen med andra måste du skaffa en router med modem. Om du köper mobilt bredband med 24 månaders bindningstid ingår en router.

Kan man använda A3:s bredband utomlands?

Nej, A3:s bredband fungerar bara i Sverige.

Vilken router kan man använda med A3 mobilt bredband?

Du kan i princip använda vilken router som helst till A3:s mobila bredband.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekomskribent filip.svensson@mobiltbredband.se