Ericssons vita logga på glasväggFoto: JHVEPhoto/Shutterstock.com

Företagsaffärer

Ericsson ska öppna ett AI-center i Kanada där teknik med stor betydelse för 5G-näten kommer att utvecklas, skriver TT. Det svenska telekombolaget har i ett pressmeddelande även sagt att de ska öppna ett 5G-labb i Silicon Valley. Labbet kommer att öppna under sommaren.

Telekombolaget Ericsson är den svenska jätten som är en ledande aktör inom 5G-arbetet. Bolaget är verksamma och har kontor över hela världen.

Nu ska Ericsson öppna upp ett center inom AI, artificiell intelligens, i den kanadensiska miljonstaden Montreal. Tanken är att de anställda ska utveckla informationsteknik som kommer att ha stor betydelse i utbyggnaden av Ericssons 5G-nät.

Montreal har blivit en teknologistad

Genom att flytta delar av sitt 5G-arbete till Montreal kommer Ericsson att göra sällskap med giganter som Microsoft och Google, som har liknande verksamhet i staden. På senare tid har Montreal, som är Kanadas näst största stad, blivit lite av en teknologistad. Allt fler stora bolag förflyttar sin verksamhet till staden.

Förutom Microsoft och Google bedriver även Facebook verksamhet i Montreal.

Ericsson öppnar även 5G-labb i Silicon Valley

Det nya centret i Kanada är inte det enda Ericsson ska öppna upp på kort tid i Nordamerika. Nyligen meddelande företaget att de ska starta ett nytt kundcenter i Silicon Valley, närmare bestämt Santa Clara, för uppkopplade fabriker.

Centret har döpts till Ericsson D15, en hyllning till grundaren Lars-Magnus Ericsson och Drottninggatan 15 där allt började en gång i tiden. Faciliteterna är just nu under uppbyggnad, och centret planeras att öppna någon gång i sommar. Centret är tänkt att fungera som en mötesplats för kunder, uppstartsföretag och samarbetspartners som vill veta mer om 5G.

Centret ska bestå av två delar. Den ena delen ska vara en plats där Ericssons ingenjörer kan genomföra tester på uppkopplade apparater. Den andra delen ska vara en testbädd dit operatörer och samarbetspartners kan komma för att testa olika tillämpningar, exempelvis självkörande bilar.