Så får du bäst surf till mobilt bredband

Publicerad: 2017-11-16

För dig som har ett mobilt bredband, eller funderar på att teckna ett, är det ofta intressant att veta hur du kan får ut så mycket surf som möjligt. Dels kan det vara intressant att veta ditt bredband är så snabbt som möjligt. Det kan även vara så att ditt bredband skulle kunna ha mer data. För att kolla detta finns det flera saker att tänka på, bland annat att jämföra mobila bredband. 

Ta hänsyn till täckningen i ditt område

Först och främst gäller det att utreda var du kommer att använda ditt mobila bredband. Eftersom olika operatörer har olika bra täckning inom olika zoner i Sverige kan det skilja mycket geografiskt. Om du tecknar ett mobilt bredband som fungerar bra i Stockholm kan du ha stora svårigheter när du försöker ansluta i Norrland. Försök därför först och främst att bestämma var du kommer använda bredbandet, för att därefter utreda vilket alternativ som är bäst. 

Förbättra din surfmängd och hastighet 

För dig som ska teckna ett nytt mobilt bredband eller ersätta ett gammalt är det viktigt att jämföra. Genom att jämföra mobila bredband kan du kolla vilken operatör som ger dig bäst surfmängd. Du kan även se vilken hastighet du kan få med ett specifikt mobil bredband. Men för att få den bästa hastigheten gäller det som sagt även att ta hänsyn till var du befinner dig geografiskt. Hur du väljer mellan ett bredband med mycket surf och ett som är snabbare är självklart individuellt. 

Generellt kan dock sägas att ett mobilt bredband med mycket surf men som är långsamt kan vara mindre användbart än tvärtom. 

Hårdvaran kan påverka din hastighet 

Ett mobilt bredband kan användas genom en router. För den som verkligen vill ha snabb surf kan även valet av hårvara påverka. Vissa routrar till mobila bredband kan vara betydligt snabbare än andra. För dig som vill ha snabb mottagning kan det alltså bli aktuellt att även jämföra hårdvaran och eventuellt byta till en snabbare version. 

Ett tips är att kontakta den som tillhandahåller ditt mobila bredband och fråga angående vilken hårdvara som medföljer (om det gör det). På så sätt undviker du framtida överraskningar när du väl beställt ett mobilt bredband. 

Erik Hammarstedt

Skribent

erik.hammarstedt@mobiltbredband.se
Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka