Arkiv för Jun 2018

Nu är 5G-standarden spikad

Förra veckan kunde 3GPP, den globala samarbetsorganisationen, äntligen enas om en komplett standard för 5G. Totalt har fler än 800 personer deltagit i möten som pågått sedan en lång tid tillbaka.

Det svenska företaget Ericsson har varit en nyckelspelare i samarbets...

Telia startar 5G-program – Volvo ansluter som partner

Telia har startat partnerprogram där man ska arbeta med 5G-utvecklingen. Första partnern blir Volvo som ska testa den nya tekniken på fjärrstyrda maskiner. Det blir första gången Telia testar 5G inom tillverkningsindustri...

Seniorer bidrar till rekordökning av svenskarnas mobilsurf

Svenskarnas mobilsurfande har fördubblats det senaste året. Enligt en ny undersökning från Telenor är det landets seniorer som står för den största ökningen.

Mobiloperatören Telenor har genom en undersökning kunna...

Telia och Ericsson ska bygga 5G-miljö på KTH

Telia, Ericsson och KTH har tillsammans kommit överens om att skapa en 5G-miljö på KTH:s campus. Förberedelserna för installationen har precis påbörjats. Samarbetet är en del av en längre satsning vars syfte är att hitta ...

Telia kan tvingas blockera The Pirate Bay

Flera rättighetsinnehavare inom film- och tv-industrin har tillsammans lämnat in en stämningsansökan mot Telia. Anledningen är att man vill att Telia ska blockera åtkomsten till piratsidor, likt The Pirate Bay.